Skip to main content Skip to search

GEMAKKELIJKE RECEPTEN VOOR OP DE CAMPING

GEMAKKELIJKE RECEPTEN VOOR OP DE CAMPING

Op de camping ervaar je een heerlijk gevoel van vrijheid. Kamperen midden in de natuur, je motorhome of caravan uitstappen en het gras tussen je tenen voelen en op een warme zomeravond hoor je de krekels om je heen. Tijdens het apertieven met z’n allen gezellig buiten samen koken zalig! Speciaal daarvoor hebben we gemakkelijke en gezonde gerechten verzameld die je in een handomdraai op tafel zet en waarvoor weinig pannen nodig zijn!

Vergeet zeker niet de  basisbenodigdheden:

  • Peper & zout
  • Olijfolie (ook handig voor het maken van dressings)
  • Kruiden (gebruik combo’s: Italiaanse kruiden/Provençaalse kruiden)
  • Suiker

En voor het koken zelf:

  • Aluminiumfolie
  • Snijplank
  • Mesjes
  • Spatels
  • Barbecue/Skottelbraai of Cadac Safari Chef.

De Cadac Safari Chef is handig omdat het een bakplaat, grill, barbecue en wok in 1 is! Zo heb je voor je buitenkeuken alles bij elkaar. Ideaal!

 

FRANSE COQ AU CAMPING

Volgende ingrediënten heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 g. spekblokjes
  • 2 uien
  • 575 g. kipdrumsticks
  • 700 g. minikrieltjes
  • 1 bakje champignons
  • 2 preien
  • 1 el gedroogde tijm
  • 250 ml rode wijn
  • 500 g. gezeefde tomaten
  • 1 kippenbouillontablet

Verhit 1 ruime pan en bak het spek in 8 minuten lekker knapperig. Doe geen boter of olie in de pan. Voeg vervolgens de kip, krieltjes en gesneden ui en champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Hierna kun je de overige groenten (prei en tomaten), tijm, wijn en bouillontablet toevoegen. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten met de deksel op de pan op laag vuur koken. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

 

VISPAKKETJES VAN DE BARBECUE

Als je vlak bij de kust of aan een meer kampeert heb je grote kans dat er veel verse vis in de omgeving te verkrijgen is. Maak daar gebruik van! Dit recept kan met allerlei soorten vis (zalm, witvis, koolvis of bijvoorbeeld tilapiafilet). Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 4 stukken vis naar keuze
  • 1 grote winterpeen (schillen en in blokjes snijden)
  • 1 prei (in ringetjes)
  • 1 ui
  • Kruiden naar keuze.

Stook de barbecue goed op. Scheur 4 vierkante stukken aluminiumfolie af en leg deze naast elkaar. Leg op elk stuk folie een hoopje ui, wortel en prei en leg daarop het stukje vis. Strooi de kruiden over de vis en voeg peper/zout toe naar smaak. Verdeel de overige groenten over de visjes. Maak de pakketjes dicht en leg ze op de barbecue. Bak de vis in ongeveer 15 minuten gaar en eet smakelijk. Als de barbecue dan toch aan staat kun je er gemakkelijk gepofte aardappels bij maken en een frisse groene salade is lekker voor erbij.

Comments are closed.