Skip to main content Skip to search

MOTORHOME D'OCCASION

Tweedehands motorhome: Waarop kan u best letten vooraleer u aankoopt?
Ook wel eens jaloers op mensen met een eigen motorhome? Vrij om te gaan en staan waar je wilt en altijd je eigen huisje bij je? Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een caravan en een camper? En waar moet je op letten, wanneer je een tweedehands mobilhome wilt gaan kopen, nieuw of tweedehands?
Wat is het verschil tussen een motorhome en een caravan?
Een caravan is kleiner en hang je altijd achter de auto met een trekhaak. Hierdoor bewegen de auto en de caravan los van elkaar, wat niet eenvoudig is bij het rijden. Bij een motorhome vormt het woongedeelte één geheel met de auto. Met een caravan ben je altijd gebonden aan een camping voor je overnachtingen. Een tweedehands mobilhome is meer solide en is dus relatief veilig op de weg. Een camper is veel mobieler en je kunt er dus op veel meer plaatsen mee komen, met een caravan rijd je nu eenmaal niet zo eenvoudig door een stad, die je onderweg tegen komt.Wat zijn de voordelen van een eigen motorhome?In tegenstelling tot bij een caravan kun je met een motorhome zo wegrijden en de wereld gaan verkennen. Manoeuvreren is ook veel eenvoudiger dan op reis gaan met een caravan. Je komt op meer plaatsen en mag en kunt, vanwege de lengte, op meer plaatsen staan. Je mag er net zo snel mee rijden als met de auto. Je hebt enorm veel comfort, zowel tijdens het rijden als bij stoppen of overnachten. Je bent meestal niet gebonden aan een camping en kunt dus veel ontdekken in hele korte tijd.Waar moet je op letten als je een nieuwe of tweedehands motorhome wilt gaan kopen?Je moet goed nadenken over waarvoor en voor wie je de tweedehands motorhome wilt gaan gebruiken. Ben je met zijn tweeën of heb je een redelijk groot gezin. Met name de grootte van de motorhome is belangrijk. Een kleine tweedehands mobilhome is makkelijker te besturen en te wenden. Een grote camper biedt veel comfort en je kunt er met een grotere groep mensen mee op reis. Houd er rekening mee dat je bij een gewicht boven de 3500 kg een rijbewijs C nodig hebt. Bij een kleinere en lichtere motorhome is een rijbewijs B voldoende.Let bij het uitkiezen van nieuwe of gebruikte motorhomes in ieder geval op:

  • Grootte en gewicht van de motorhome
  • Brandstofgebruik van het voertuig
  • Indeling van de leef- en slaapruimte
  • Rijcomfort en wendbaarheid

Interesse welke motorhomes er 2de hands op de markt zijn? Kijk alvast welke exposanten er meedoen  door hier te klikken en vergeet alvast niet jouw gratis inkomkaarten aan te vragen!