Je hoeft niet ver te rijden om vulkanen te zien. Ze liggen gewoon in Frankrijk, in de regio Auvergne. Wedden dat je ook verrast bent van de pracht die je daar én onderweg tegenkomt? Hieronder een verslag van onze prachtige reis!

We  vertrokken met de motorhome richting Ardennen, na een uurtje of vier verder rijden door de prachtige Champagnestreek, begon de zon volop te schijnen en vonden ideaal om te overnachten op camping de Châlons en Champagne. Een ideale doorreiscamping. We hadden geluk dat er net  een grote markt in het gezellige centrum van Châlons-en-Champagne was (zaterdagmorgen), op een kwartiertje fietsen. Na ons bezoek aan de markt was het tijd om met verder te rijden richting Auvergne. Onze tweede stopplaats werd de leuke Camping Les Suchères aan de rand van de Auvergne. Door het prachtige landschap waren we de drukke reisdag zo vergeten. En even later zaten we met een lekker wijntje in de hand voor de motorhome.

WANDELEN BIJ HET HOOGSTE PUNT VAN DE AUVERGNE: PUY-DE-DÔME

Het hoogste punt van de Auvergne ligt op 1.465 meter bij de jongste vulkaan uit de streek Puy de Dôme. De plaats waar de kratervormige kop overal bovenuit steekt. Je kunt de top bezoeken met een tandradtreintje: de Panoramique des Dômes. Deze vertrekt meerdere keren per uur in het hoogseizoen en biedt een heel bijzonder uitzicht op 80 andere groene vulkanen in de regio. Ook met kinderen is dit een aanrader. Zelfs de leuke stad Clermont-Ferrand kan je zien liggen.

Ben je zelf ook al eens in dit mooie gebied geweest, deel dan hier ook je tips met andere kampeerders!