Met kinderen kamperen in Oostenrijk is vakantie vieren in een van de meest gastvrije landen van Europa. Met onze tips wordt de vakantie een ontspannen vakantie, voor iedereen. 

ZWEMMEN IN HELDERE MEREN EN RIVIEREN

Een strandbad, ligweides, lange glijbanen en nog veel meer voor kinderen. Dit alles vind je aan de Natterer See in Tirol, waar de gemiddelde watertemperatuur in de zomermaanden 22 tot 25°C is. Een bootje huren? Mountainbiken, volleyballen, tafeltennissen of boogschieten? Dat kan! Niemand hoeft zich hier te vervelen. In de directe omgeving van het meer liggen diverse campings.

GROOTSE GROTTEN

Laat de zon zich even niet zien? Geen reden om de motorhome niet te verlaten. Bezoek een van de vele grotten of mijnen. Vlak bij Graz (hoofdstad van de regio Stiermarken), in de Lurgrotte Peggau, zie je de grootste druipstenen van Oostenrijk.

DE HOOGSTGELEGEN DIERENTUIN

In de hoofdstad van Tirol vind je de hoogstgelegen dierentuin van Europa. De Alpenzoo Innsbruck ligt op 727 meter boven de zeespiegel en er zijn meer dan 2000 dieren. Het is in eerste instantie een thematische dierentuin waar vele dieren uit de Alpen leven, bijvoorbeeld de bruine beer, de wolf, de steenbok en de otter.De Alpenzoo heeft ook een grote speeltuin, waar je de spanwijdte van de vleugels van een adelaar kunt meten. Grenzend aan de dierentuin kun je ook het middeleeuwse burcht Weiherburg ontdekken, een belangrijk bouwwerk uit de Oostenrijkse geschiedenis.

DE WERELD IN HET KLEIN

Heb je mini Europa nog niet bezocht dan kan het ook in Oostenrijk! Minimundus, de miniatuurwereld aan de Wörthersee (Karinthië). De ongeveer 150 schaalmodellen van bekende gebouwen, treinen en schepen nodigen je uit om een wereldreis in het klein te maken. Bezoek het Operahuis van Sydney, slenter langs de Eiffeltoren, neem een foto voor de Taj Mahal, geniet van een ijsje voor de Sint-Pietersbasiliek of bewonder het Vrijheidsbeeld!

KAMPEREN IN OOSTENRIJK

Kindvriendelijk kamperen en kindvriendelijke campings in Oostenrijk vinden, is geen ingewikkelde zoektocht. Campings aan een meer, in de buurt van een pretpark, een camping met animatie of een camping met een megagroot zwemparadijs. Hieronder alvast een selectie van uitstekende familiecampings:

– Camping Bella Austria in Stiermarken
– Camping Alpenferienpark Reisach in Karinthië
– Naturpark Schluga Seecamping in Karinthië
– Camping Seeblick Toni in Tirol
– Camping Ferienparadies Natterer See in Tirol